In samenwerking met ‘t WEB Bedrijfsopleidingen heeft Parker Hannifin de logistieke scholing voor het personeel kritisch onder de loep genomen. “Personeel wil een herkenbare training voor de risico’s die er toe doen”.

Dit heeft ertoe geleid dat de standaard training (1x per 5 jaar) werd ingeruild voor een flexibel scholings-aanbod in delen. Een korte jaarlijkse opfris van 2 uur voor heftruck en reachtruck geeft nu een beter leereffect en actuele zaken die spelen worden meegenomen.

De aanpak heeft iets van een toolbox meeting en heeft o.a. het voordeel dat het werkproces en de planning minder  worden verstoord en dat het budget voor de scholing meer gespreid wordt besteed. Tevens worden de medewerkers nu ieder jaar geschoold. Hierdoor kunnen actuele onderwerpen worden meegenomen in de training en blijft het veiligheidsbewustzijn altijd onder de aandacht.

Mede door de enthousiaste reacties van de medewerkers en de voordelen die dit voor Parker Hannifin biedt, hebben de vestigingen in Oldenzaal en Hendrik Ido Ambacht de trainingen EPT en Veilig hijsen ook omgezet naar scholen in delen. Zo wordt nu het totaalpakket Material Handling in delen geschoold.
Elke medewerker die in het bezit is van een basis certificaat mag meedoen in de opleidingscyclus Scholen in Delen. Ieder jaar worden er onderdelen van de opleiding behandeld en ontvangt de deelnemer na 4 jaar een nieuw certificaat. Door jaarlijkse intake en een evaluatie na afloop is er borging in het proces.

Deze eigentijdse en flexibele aanpak is inmiddels door meerdere klanten van ‘t WEB Bedrijfsopleidingen in de praktijk gebracht.