VCA Basisveiligheid | Veiligheid Operationeel leidinggevenden (VOL) | Veiligheid Intercedent leidinggevenden (VIL)

 

 

 

 

Doelgroep

Medewerkers van een organisatie die operationeel werkzaam zijn bij een bedrijf dat VCA*/** gecertificeerd is of willen worden. Tevens voor medewerkers die aan willen of moeten aantonen dat zij instructie op het gebied van veilig werken hebben ontvangen.

Optioneel: CCV Code 95

De opleiding Basisveiligheid is gecertificeerd als nascholingsopleiding voor beroepschauffeurs. Beroepschauffeurs dienen 35 uren in een periode van 5 jaar te besteden aan nascholing, dit is noodzakelijk om de vakbekwaamheid geldig te houden. Deelnemers aan deze opleiding kunnen de uren bijgeschreven krijgen voor hun verplichte nascholing, mits voldaan aan de voorwaarden. Deze opleiding is goed voor 7 uur (theorie) nascholing per dag.

Duur

Afhankelijk van het kennisniveau en opgedane kennis is het mogelijk om de cursus op verschillende manieren te volgen:

  • 1 dag (of 2 dagdelen).
  • 2 dagen (of 4 dagdelen).
  • Alleen examen

 

Inhoud

·         ARBO–wet

·         Veilig gedrag

·         Lassen en gereedschappen

·         Gevaarlijke werktuigen

·         Gevaarlijke stoffen

·         Besloten ruimten

·         Persoonlijke beschermingsmiddelen

·         Veiligheidswetgeving

·         Veiligheidsmanagement

·         Risicoanalyse

·         Bedrijfsnoodplannen

·         Gevarenbronnen

·         Toxicologie

·         Bedrijfshygiëne

·         Ergonomie

 

 

Opmerkingen

Examens:

De examens worden digitaal afgenomen. De examinator draagt zorg voor tablets waarop het examen wordt afgenomen.

Voorleesexamens:

Op elke geschikte locatie zijn voorleesexamens Basisveiligheid (B-VCA) af te nemen. De kandidaat krijgt het examen digitaal aangeboden en draagt daarnaast een koptelefoon om de teksten gesproken ook te horen. Voor VCA-VOL zijn geen voorlees examens mogelijk.

Anderstalige cursus/examens:

Het is mogelijk om de cursus in verschillende talen te volgen, waaronder: Nederlands, Engels, Duits, Pools en Arabisch.

Examens kunt u doen in de volgende talen: B-VCA: Nederlands, Engels, Duits, Pools, Frans, Turks, Portugees, Arabisch, Roemeens, Spaans, Italiaans, Slowaaks en Hongaars. VCA-VOL: Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Aanvang cursus

U kunt voor de uitvoer van de cursus voorkeurs data- en tijdstippen aangeven. De cursus kan overdag, in de avonduren of op zaterdagen worden verzorgd. Open inschrijvingsmogelijkheden vindt u in onze online cursuskalender.

Locatie

Bij voorkeur verzorgt `t WEB de cursus incompany, aansluitend op uw bedrijfsspecifieke risico’s, -omstandigheden, wettelijke verplichtingen en eisen vanuit derden (bijv. certificeringen en klanten). Wanneer u liever niet incompany schoolt, bieden we trainingen aan in een van onze trainingscentra of een geschikte locatie bij u in de buurt.

Subsidies

Afhankelijk van de branche en CAO waaronder uw bedrijf werkzaam is, zijn er eventueel subsidie mogelijkheden voor deze cursus. Bij grotere projecten is het bijvoorbeeld ook mogelijk dat een deel van de opleiding subsidiabel is.

`t WEB zoekt vrijblijvend voor u uit of er interessante subsidies voor u mogelijk zijn.

Prijs

`t WEB biedt maatwerk. Door te luisteren en mee te denken over uw Wensen, Eisen en Behoeften zijn wij in staat om aansprekende trainingen en opleidingen aan te bieden. Aansluitend hierop bieden we u een passend programma en voorstel aan.

Certificaat en pasje

Na het behalen van het examen ontvangt, de cursist een certificaat en pasje van de cursus.